Wat leuk dat je overweegt een kitten aan te schaffen! Kijk altijd goed bij welke cattery je een kitten aanschaft. De Brits Kort- en Langhaar kennen namelijk twee dodelijke, erfelijke ziektes (HCM wat leidt tot hartfalen en PKD waarbij de nieren uitvallen), en niet alle cattery’s laten hun katten en kittens daarop testen. Bij ons wordt dit met alle zekerheid gedaan.

Heb je al en volwassen kat thuis? Dan maak je je poes of kater niet altijd blij met een kitten. Kittens zijn namelijk speels en energiek, terwijl volwassen Brits Kortharen houden van rust in huis en een eigen plek. Wil je toch een kitten erbij hebben? Zorg dan dat je volwassen kater/poes een eigen plek houdt in huis. Zet de kitten in een andere kamer en laat ze langzaam het huis verkennen.

Wanneer je bij ons een kitten aanschaft, krijg je de mogelijkheid om een (paar) keer de kitten(s) te bewonderen. Dit wordt in overleg met ons gedaan. Een kitten mag pas naar de nieuwe eigenaar vanaf 13 weken oud. De kittens zijn dan twee keer ingeent en twee keer onderzocht door onze dierenarts. Daarnaast zijn de kittens ontwormd, natuurlijk vlovrij en krijgen de kittens een europees paspoort en stamboom mee naar huis.
Een kitten voor liefhebbers kost €900.00, dit is dus inclusief Chip.
Bij ons worden alle kittens geboren uit HCM, PKD en FeLV en FIV negatief geteste ouders. Indien je interesse heb in een kitten voor de fok willen we graag dat je dit meteen aangeeft. We willen het beste voor onze kittens en daarbij hoort ook verantwoord fokken.
Je kunt altijd een optie nemen op een kitten via de mail of per telefoon, het echte beslissen om een kitten te bespreken kan enkel en alleen eerst na een persoonlijk gesprek bij ons thuis.